Ginger Ale #2 – på rätt väg men med en bit kvar

Skam den som ger sig.

En ny flaska ginger ale sattes på jäsning efter det första försöket. I ett försök att skapa en färdig drinkmix för Fidel Castros bytte jag ut citronen mot lime och jag bytte ut det vanliga vita sockret mot råsocker. Jag minskade dessutom ner mängden socker eftersom min hälsosamma sida kraftigt opponerade sig mot att pytsa i över en deciliter socker.

Mängden ingefära ökades av den enkla anledningen att det var så här mycket det blev när jag rev ingefärabiten jag hade.

  • 4 msk råsocker
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 msk ingefära
  • 3 msk lime
  • 0,5 krm champagnejäst

Stärkt av de tidigare framgångarna med två flaskor som inte exploderat lät jag denna jäsa tills den var riktigt stenhård, vilket i detta fall tog ungefär 36 timmar.

Efter kylning i ett par dygn avsmakades drycken.Aningens vattnig smak, tyckte jag, och precis som #1 något besk. Kanske för att jag dragit ner så pass mycket på sockret.

Den ökade mängden ingefära gjorde ingen påtaglig skillnad och även denna sats hade rätt spritsig kolsyra med små vassa bubblor.

ginger ale 2

Lite pressad lime, agavesirap, rom och is avhjälpte vattnigheten och det blev en hyfsad drink att avnjuta i kvällssolen.

Mitt betyg: 4/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s