Irländsk pepparkaksgrädde

Eller Irish Gingerbread Cream på utrikiska. Gräddlikör med pepparkakssmak. Pepparkaksgräddelikör med rom och konjak.

irishcreampepparkaka

Ursprunget till denna skapelse var a) en pepparkakslikör som jag tyckte blev alldeles för ingefärsvass i smaken och b) mersmak efter att ha provat hemmagjord Baileys. Min idé och förhoppning om att grädden skulle dämpa vassheten kom definitivt inte på skam. Great Success.

Gör så här:

Gör pepparkakslikör. Vänta en vecka eller två. Ta fram din mixer och häll i

  • 2,5 dl av pepparkakslikören
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk (finns ofta bland baksaker i affären)
  • 1,5 dl grädde. Jag använde vispgrädde men jag tror det blir minst lika bra med matlagningsgrädde.
  • 2 msk mörk sirap eller efter smak

Mixa tills det blir slätt. Häll upp på flaska och ställ i kylen. Den håller sig nog upp emot en månad men den är så god så det är väl tveksamt om den räcker så länge. Skaka den innan du häller upp om den har skiktat sig.

Annonser

2 thoughts on “Irländsk pepparkaksgrädde”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s