Pepparkakslikör

Mitt försök till pepparkakslikör är en kombo av två recept från Boozed & Infused, nämligen Gingerbread Liqueur och Pimento Dram med viss modifiering.

Gör så här:

  • 1 dl färsk hackad ingefära.
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk kardemummakärnor
  • (1 vaniljstång. Jag hade en över från min Äppelpajbourbon och den fick åka med, men det går säkert lika bra utan)
  • 2 msk kryddpeppar, grovt krossade
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 0,5 dl vatten

Häll i en kastrull och sjud i 10 minuter. Pepparkakslikör1

Låt svalna. Häll över i en burk och fyll på med

  • 1 dl mörk rom
  • 2 dl konjak
  • 2 dl vodka

Låt stå tills önskad smak uppnåtts. Efter en vecka silade jag bort ingefäran, efter en vecka till silade jag bort resten av kryddorna. Man kan smaka av med mer mörk sirap om det behövs.

Likören blir ingefärsstarkvass och kryddpepprig men den ska få stå till sig till jul och förhoppningsvis mognar den till sig litegrann och blir mildare i smaken.

Annars får jag väl göra mer irländsk pepparkaksgrädde :)

Annonser

2 thoughts on “Pepparkakslikör”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s