Fläder-egge

Efter en tur till Norge nyligen utökades barskåpets sortiment med en norsk äppelvodka och en norsk gin, båda producerade på Egge gård.

Äppelvodkan var svagt gyllengul med en likaledes svag äppeldoft och -smak, så svag att om det inte varit för att jag vetat att vodkan var smaksatt med äpple hade jag nog inte kunna gissa det.

egge1

Märkligt nog verkade äppelsmaken framhävas då jag blandade en drink på den:

Fläder-Egge

  • 0,5 dl Egge äppelvodka
  • 0,5 dl flädersaft (outspädd)
  • Ett rejält stänk kardemumma-bitters
  • 1/2 lime
  • Kolsyrat vatten
  • Citronmelisskvist för dekoration
  • Is

Lägg 3-4 isbitar i ett högt glas. Pressa i lime och dela den sen i mindre bitar och lägg i glaset. Häll i äppelvodkan och flädersaften. Blanda om ordentligt. Stänk ner kardemummabitter efter smak. Häll i kolsyrat vatten och rör om. Stick ner en citronmeliss som dekoration.

Skål!

Och nu blommar flädern igen, så det är dags att göra ny likör och ny saft!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s